Неймовірно смачний та ніжний домашній твердий сир! Зaписуйте рецепт!

Неймовірно смачний та ніжний домашній твердий сир! Грузинка на базарі продавала! Поділилася секретним рецептом! Навіть у нашому селі господині такого не готують! Записуйте!

Приготувати домашній твердий сир не так вже й складно. Такий сир можна сміливо давати малюкові, адже в ньому не буде ніяких ароматичних добавок і барвників.

Інгредієнти для приготування домашнього твердого сиру:


Сир зернистий (не менше 9%) – 500 грам

Молоко (чим жирніше, тим краще) – 500 мл

Вершкове масло – 50 грам

Сода – пів чайної ложечки

Яйця – 1 штучка

Сіль за смаком

Як готується твердий домашній сир:

1.Візьміть каструльку, вилийте туди молоко. Додайте сир і перемішайте дерев’яною ложкою або лопаткою. Доведіть все до кипіння і потримайте на вогні 10-15 хвилинок. Вогонь зробіть мінімальним, тоді сир не буде приставати до каструльки.


2.Теперь візміть сито, бажано дуже дрібне і процідіть молочну масу. Якщо дрібного сита немає, тоді покладіть кілька шарів марлі на нього.

3.Почекайте поки стече сироватка. А поки розтопіть вершкове масло в каструлі, вибийте в нього яйце, додайте соду. Коли масло вже «розійшлося» з содою і яйцем, тоді можна додавати варений сир.

4.Знову зробіть невеликий вогонь і постійно помішуйте масу.

5. Якщо Ви помітите, що маса пристає до каструлі, то додайте трохи сироватки. Коли Ваш сирок стане ніжно-жовтого кольору, то можете знімати з плити.

6.Підготуйте форму, можете застелити її марлею і залийте туди масу. Відправляємо її стояти в холодильник на кілька годин, щоб сир застиг.

7.Ось і готовий наш домашній твердий сир! Він підійде на бутерброд. Виходить не дуже солоним, але Ви можете контролювати його солоність самі. Набагато краще магазинного! 


Смачного!

Джерело

2 Комментарии