Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина

Рекомендуємо взяти на замітку початківцям господаркам, зайнятим мамам і турботливим дружинам, а також всім, хто дотримується посту, але хоче солоденького до чаю, простий рецепт рогаликів на воді! Тісто хрустке, корочка дзвінка, серединка - м'якше пуху. Такого швидкого і економного рецепта точно немає в твоїй кулінарній книзі.


Як приготувати рогалики без єдиного яйця і без краплі молока. Свекруха не повірить, що вони на воді, а чоловік точно вирішить, що рогалики приготовлені професіоналом і куплені в найближчій кондитерській!

Смачні рогалики

СКЛАДОВІ


  •  1 ст. теплої води
  •  1 ст. л. цукру
  •  30 г пресованих дріжджів
  •  1 щіпка солі
  •  1/2 ст. соняшникової олії
  •  3 ст. борошна
  •  1 ст. повидла

ПРИГОТУВАННЯ


1. У теплій воді розведіть дріжджі, додати цукор і щіпку солі. Борошно просій в окрему миску. Поступово додай до борошна розведені дріжджі, олію і замісити тісто. Воно підходить в процесі замішування і оброблення. Для впевненості можна залишити тісто в теплому місці на 30 хвилин, але це необов'язково. 

2. Розділи готове тісто на 3 частини. З кожної частини розкачай круглий коржик завтовшки близько 5 мм. Кожен коржик разрежь на 8 рівних частин (трикутників). Борошно підсипати не потрібно, наше чудове тісто не липне до рук! 

3. Основу трикутника з тіста трохи придави, поклади 1 ч. л. повидла, гарненько заліпити краї, щоб начинка не витікала в процесі запікання. Вузький кінець тесту злегка витягни і загорни у вигляді рогалики. 

4. Виклади рогалики на противню, змащену олією, і відправ в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин (випікати до золотистого кольору).

5. Готові рогалики присипаючи цукровою пудрою і гарячими подавай до чаю! Хоча навіть охолодженими вони виграють у випічки з кондитерської. Словом, пальчики оближеш.

Начинку можна використовувати будь-яку, головне, щоб вона не була занадто рідкою. Яблуко з корицею, будь солодке повидло, сезонні ягоди і фрукти, а можна навіть просто так - це дуже смачно! До речі, тісто виходить універсальним і відмінно підходить для будь-якої пісної випічки.


Джерело

0 Комментарии