Як приготувати варення на сковорідці


Рецепт цих ласощів допоможе вам приготувати варення, буквально за 10 хвилин, причому, вам навіть не потрібно використовувати для приготування величезні каструлі, стояти над плитою цілий день і стежити, щоб ваше варення не пригоріла.


Варення з полуниці на сковорідці, готується всього лише 10 хвилин, якщо ви хочете провести експеримент з малиною або смородиною, тоді можна обійтися і 5 хвилинами. Зберігаємо варення як зазвичай.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • полуниця, 1 кг;
  • цукор, 1 кг;
  • вода, 2 ст.л;
  • лимонна кислота або лимонний сік, 2 ст.л;
  • агар-агар, 15 гр. Цей інгредієнт не обов’язковий.

Ягоди промиваємо, очищаємо і просушуємо. У глибоку сковорідку виливаємо 2 ст.л. води, висипаємо полуницю і доводимо до кипіння. Ягоди акуратно перемішуємо, щоб не порушити їх цілісність.


Якщо ви любите густе варення, тоді розводимо агар-агар в лимонному соці, чекаємо хвилин 10, поки він не набубнявіє і виливаємо суміш у варення, перемішуємо.


У полуницю додаємо цукор, доводимо масу до кипіння і кип’ятимо на слабкому вогні хвилин 10.


Розливаємо варення в стерилізовані банки, щільно закриваємо кришками, перевертаємо і ставимо на рушник, зверху також накриваємо чимось теплим. Коли банки повністю охолонуть, переставте їх в комору.


Джерело 

0 Комментарии