Рецепт рибної запіканки з цвітною капустою

Страва виходить дуже красивою, ніжною і апетитною.


Запіканка з рибою і цвітною капустою — це щось приголомшливе! До цвітної капусти можна додати броколі. Рибка може бути будь-яка морська, яку ви любите. Обов'язково спробуйте цю смакоту! Не пошкодуєте. Навіть діти легко їдять цю страву. Якщо ви ніколи не готували цвітну капусту у поєднані з рибою, приготуйте, не пошкодуєте, це дійсно дуже смачно!

Запіканка з рибою і цвітною капустою

  • Шматочки риби, з мінімальною кількістю кісток або філе,
  • 2 цибулини,
  • 1-2 морквини (але не обов'язково),
  • сіль, перець,
  • кольорова капуста — 1 кг.

Для заливки

  • 300 мл молока,
  • 1-2 яйця,
  • 1 ст. л. з гіркою борошна,
  • зверху — тертий сир,
  • можна зелень.

Приготування запіканки


1. Ставимо каструлю з водою для варіння цвітної капусти та вмикаємо нагріватися духовку.

2. Поки закипає вода, нарізали дрібно цибулю, моркву на крупну тертку і все злегка обсмажити до прозорості. Зробити це потрібно обов'язково, оскільки сира цибуля буде неприємно хрустіти разом з морквою.

3. Половину засмажки викласти на дно форми для запікання.

Зверху викласти шматочки риби (щоб страва була готова швидше), попередньо посоливши їх і поперчивши (додаєте ваші улюблені приправи) і відразу без капусти відправляєте рибу в духовку на 15-20 хвилин при температурі 200-220 градусів.

А потім тільки через 15-20 хвилин будемо додавати цвітну капусту.

4. Цвітну капусту для запіканки з риби розібрати на дрібні або середні суцвіття, відварити в злегка присоленій воді 5 хвилин після закипання, не більше. А то отримаєте кашу в запіканці. Відкинути готову капусту на друшляк, щоб стекла вода.

5. Додати до капусти зажарку, яка залишилася, акуратно перемішати та викласти поверх риби, залити заливкою. Для цього змішати борошно з невеликою кількістю молока, щоб не було грудочок. Потім яйця, молоко, що залишилося, злегка збити виделкою або вінчиком. Посипати зверху запіканку тертим сиром, можна подрібненою петрушкою. Відправити в духовку ще на 15 — 20 хвилин.

Дістати запіканку з рибою і цвітною капустою з духовки, але відразу не різати, дати злегка охолонути та застигнути (схопитися), щоб страва була як нарізаний омлет, а не каша розсипчаста. Почекати доведеться небагато, хвилин 10-15. Але наберіться терпіння...Результат перевершить всі очікування!

Тепер можна ножем різати та акуратно викладати на тарілку.

Запіканка з рибою і цвітною капустою готова!

Запіканка з броколі та цвітною капустою


Джерело

0 Комментарии