Ароматна сирна соломка в домашніх умовах

Якщо вечорами ви любите похрумтіти чіпсами або сухариками, то швидше за все не раз шукали домашні аналоги улюблених закусок. Варіантів є багато, але знайти серед них гідних і смачних вкрай складно. Ми пропонуємо вам спробувати сирну соломку. Ароматні палички готуються дуже швидко і так само швидко стануть вашою улюбленою стравою. Швидше приступайте до приготування разом з нами!


Складові:

  • Чеддер – 250 г;
  • Пшеничне борошно – 200 г;
  • Вершкове масло – 110 г;
  • Вершки – 6 ст. л.;
  • Розмарин – 0,5 ч. л;
  • Чебрець – 0,5 ч. л;
  • Червоний перець мелений – 0,5 ч. л;
  • Сіль – 1 ч. л.

Приготування:


Сир натріть на грубій тертці і змішайте його з дрібно порізаними травами. Потім додайте до нього борошно, сіль і перець. За допомогою блендера подрібніть складові в однорідну масу. Замість чеддеру ви можете використовувати будь-який інший вид твердого сиру.

У сирну суміш додайте розм’якшене вершкове масло і вершки і замісіть пружне тісто. За необхідності додайте більше борошна, ніж зазначено в інгредієнтах.

Тісто за допомогою качалки розкачайте і розріжте на тонкі смужки. Соломку викладіть на застелений пергаментом деко і випікайте близько 10 хвилин в попередньо розігрітій до 200 ° C духовці. До столу сирну закуску подавайте холодну, зі своїми улюбленими соусами і напоями. Також соломку можна використовувати для прикраси крем-супів або в якості складової для салатів. 


Готуйте з задоволенням і обов’язково діліться з друзями цікавими рецептами!

Джерело

0 Комментарии