Назва улюбленого всіма морозива пломбір походить від французького міста Пломб’єр-ле-Бен (Plombières-les-Bains), де почали готувати цей десерт ще за часів правління Наполеона III
А ось дійсно популярним у нас пломбір став у часи колишнього СРСР. Морозиво, що не містило хімії, жодного штучного згущувача і консерванту. Тільки натуральне молоко!
Ціна була починаючи від 9 коп. за звичайне молочне морозиво, до 28 коп. за “Ласунку” (черги до якої не було зважаючи на “дороговизну”).
Приготувати морозиво можна і в домашніх умовах.
1. За півгодини до початку приготування охолодіть в морозилці миску, в якій будете збивати масу, і віночки міксера.
2. В підготовлений посуд влийте охолоджені вершки. Збивайте на високих обертах протягом 5-7 хвилин.
3. Коли вершки стануть досить густими, тонкою цівкою влийте згущене молоко. Збивайте протягом хвилини на невеликих обертах.
4. На дно прямокутної форми викладіть вафельний корж. Якщо не поміщається, розріжте, щоб помістився у ємності. Розподіліть ложкою вершкову масу, накрийте другим коржем. Поставте форму в морозилку на 4-6 годин.
Порада: вершки використовуйте найвищої жирності, а якщо замість звичайного згущеного молока візьмете варене, отримаєте морозиво “крем-брюле”.
Смачного!
otozh.com.ua
А ось дійсно популярним у нас пломбір став у часи колишнього СРСР. Морозиво, що не містило хімії, жодного штучного згущувача і консерванту. Тільки натуральне молоко!
Ціна була починаючи від 9 коп. за звичайне молочне морозиво, до 28 коп. за “Ласунку” (черги до якої не було зважаючи на “дороговизну”).
Приготувати морозиво можна і в домашніх умовах.
Для цього вам знадобиться:
- Згущене молоко (бажано високої якості) – 200 г
- Вершки – 500 мл
- Вафельні коржі – 2 шт.
Приготування:
1. За півгодини до початку приготування охолодіть в морозилці миску, в якій будете збивати масу, і віночки міксера.
2. В підготовлений посуд влийте охолоджені вершки. Збивайте на високих обертах протягом 5-7 хвилин.
3. Коли вершки стануть досить густими, тонкою цівкою влийте згущене молоко. Збивайте протягом хвилини на невеликих обертах.
4. На дно прямокутної форми викладіть вафельний корж. Якщо не поміщається, розріжте, щоб помістився у ємності. Розподіліть ложкою вершкову масу, накрийте другим коржем. Поставте форму в морозилку на 4-6 годин.
Порада: вершки використовуйте найвищої жирності, а якщо замість звичайного згущеного молока візьмете варене, отримаєте морозиво “крем-брюле”.
Смачного!
otozh.com.ua
0 Комментарии