23 Лайфхака, з якими ти зможеш приготувати картоплю в 5 разів смачніше!

Це зараз картопля - частий гість на наших столах! І важко повірити, що колись народ, вважаючи за краще звичну ріпу і редьку, упереджено ставився до іноземного овочу і всіляко перешкоджав ідеї обробляти його на полях. Так, в цьому наші предки дали маху ... Якщо в будинку є картопля, вважай, і сім'я без вечері не залишиться, і для несподіваних гостей швидко зміркувати частування можна. Страви з картоплі - це завжди ситно і дешево. Ми підготували корисні Лайфхаки, які допоможуть приготувати картоплю ще смачніше!

Варена картопля


  • Під час варіння покладіть в каструлю невеликий шматочок вершкового масла - картопля звариться швидше і придбає м'який смак.
  • Під час посту вершкове масло можна замінити рослинним: соняшниковою, оливковою або кукурудзяною. Рослинні жири також сприяють швидкому приготуванню страви і додають різні смакові відтінки.
  • Щоб швидко очистити зварену в шкірці картоплю, перед початком термообробки проведіть по центру бульби ножем. Коли картопля охолоне, ви легко знімите шкірку руками.

Картопля в мікрохвильовці


  • Щоб швидко приготувати картоплю цілком, ретельно вимийте бульбу, наколи з усіх боків вилкою, складіть в підходящу ємність і відправте в мікрохвильовку. Для 2 середніх бульб досить 5-6 хвилин на максимальній потужності. Збільште час, якщо використовуєте більшу кількість картоплі.
  • Після приготування залиште картоплю на 2-3 хвилини в вимкненому електроприладі. Під впливом внутрішньої температури він дійде до повної готовності.
  • Щоб картопля в мікрохвильовці вийшла смачніше, зробіть кілька поздовжніх надрізів на бульбах, полийте їх оливковою олією, приправити спеціями, а в кінці приготування посипати сиром.


Смачна смажена картопля



  • Щоб при смаженні картопля не злипнулася і не розвалилася, вибирайте сорти з низьким вмістом крохмалю. Зазвичай це бульби з рожевою шкіркою і жовтою серцевиною.
  • Щоб видалити зайвий крохмаль, нарізану картоплю промийте в холодній воді.
  • Щоб картопля вийшла хрусткою, ретельно обсушіть скибочки паперовими рушниками.
  • Кладіть картоплю на сковороду з добре розігрітим маслом. Смажте в один шар, часто вже не перевертайте.
  • Щоб скибочки НЕ злиплися, соліть смажену картоплю в самому кінці приготування. Сіль сприяє виділенню вологи, картопля вийде швидше пареною.

Ідеальне картопляне пюре



  • Для приготування пюре вибирайте сорти картоплі з підвищеним вмістом крохмалю. Зазвичай це бульби з білою або жовтою шкіркою і такою же серцевиною.
  • Смачне і ароматне пюре вийде, якщо під час варіння картоплі додати в каструлю невеликий пучок запашних трав (потім його потрібно витягти).
  • Під час безпосереднього пюріровання додавайте тільки підігріте молоко. В іншому випадку блюдо придбає неприємний синюшний відтінок.
  • Не використовуйте для пюрірованія блендер - отримаєте швидше клей для шпалер, а не апетитний ніжний гарнір. Той випадок, коли автоматизація нам не на користь: досить з азартом попрацювати Картоплем'ялкою.
  • Із залишків картопляного пюре можна приготувати масу чудових ситних страв: вареники, пампушки, коржі. Особливо рекомендуємо смачні картопляні зрази з грибами!

Картопля в духовці



  • Особливо апетитним запечена картопля вийде, якщо попередньо її відварити цілком до напівготовності. Остудіть до прийнятної температури, наріжте часточками, заправте маслом, часником і спеціями і відправте в духовку!
  • Картопля в духовці цілком вийде надзвичайно ароматною і м'якою, якщо прикріпити до кожної бульби по шматочку бекону.

Кулінарні хитрості з картоплею


  • Щоб очищені бульби не потемніли, багато хто кладе їх в миску з холодною водою. Ще один спосіб уникнути зміни кольору - ошпарити картоплю.
  • Щоб нейтралізувати неприємну солодкість підмороженної картоплі, помістіть її ненадовго спочатку в холодну воду, потім відразу ж перекладіть в гарячу. Під час варіння в каструлю з такою картоплею додайте чайну ложку оцту.
  • Пересолили суп - опустіть в каструлю 2-3 очищені картоплини. Протягом 10 хвилин вони вберуть зайву сіль.
  • Картопля пай - домашня альтернатива покупним чіпсам. Посоліть як слід і подайте з декількома соусами в піалах. Хрустка соломка також цікаво доповнює багатошарові салати.


Збережіть статтю в закладках, щоб корисна інформація завжди була під рукою. Не забудьте поділитися знахідкою з друзями!

0 Комментарии